Artificial Intelligence is mensenwerk
Tips

Artificial Intelligence is mensenwerk

In de moderne wereld van werven en selecteren staat de mens centraal, maar nu wordt deze menselijke inspanning aangevuld door de kracht van Artificlal Intelligence (AI).

Wat begon als een concept uit sciencefiction wordt nu een realiteit in HR-afdelingen over de hele wereld. Bedrijven ontdekken de ongekende mogelijkheden van AI om hun processen te verbeteren, efficiëntie te vergroten en talent aan te trekken. Heel eerlijk overschatten we vaak de mogelijkheden op korte termijn maar absoluut onderschatten we de mogelijkheden op lange termijn.

AI implementeren in je organisatie is een strategische keuze, meestal vanuit een sterke visie van eigenaar/directie op innovatie en duurzame groei. Bij Les Paperasses nemen ze de verantwoordelijkheid om als organisatie de kansen en risico’s van AI te onderzoeken tevens ontdekte al snel hoe waardevol dit ook was voor partners en klanten. Door een extern deskundige in de hand te nemen laten zij zicht begeleiden, als organisatie als team. En delen zij dit door middel van webinars en workshops over AI ook met de wereld rond Les Paperasses en haar consultants.

De integratie van AI heeft het potentieel om een grote omslag teweeg te brengen in de manier waarop organisaties hun personeelszaken beheren. Om deze transitie succesvol te kunnen doorlopen, moeten HR-managers een strategische aanpak hanteren die zich richt op het evalueren van de geschiktheid van AI, het opbouwen van draagvlak, het aanpakken van valkuilen en het waarborgen van de naleving van wet- en regelgeving. Door de samenwerking met IT-managers te bevorderen, de juiste mensen aan te nemen om toezicht te houden op AI-initiatieven en te investeren in de opleiding van personeel,kunnen organisaties de kracht van AI benutten om processen te stroomlijnen, de besluitvorming te verbeteren en de algehele werknemerservaring te verbeteren. Uiteindelijk vereist het omarmen van de AI-revolutie een zorgvuldig evenwicht tussen technologische innovatie en menselijk inzicht, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een efficiëntere, datagestuurde en mensgerichte toekomst.

Benieuwd naar hoe AI jouw HR-afdeling kan ondersteunen? Ontdek het tijdens onze AI in HR  live workshop bij Les Paperasses waar we de mogelijkheden verkennen en je leren hoe je een visie voor je HR afdeling kan vormen.

Auteur: Liesbeth WIjlaars, AI deskundige.

03
Let's talk

Klaar om te groeien?

Let's talk business